Hírek - Macsoi

Magyarországi Cserépkályhások, Kandallóépítők és Gyártók Országos Ipartestülete
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Hírek


2018. szeptember 28-29-én (péntek-szombaton) szervezzük Keszthelyen a MACSOI Népi Kályhás-Kandallós szakmai találkozóját a Festetics kastély mellett.  
1. nap (péntek) Gyakorlati bemutatók és szakmai ügyességi vetélkedő – helyszín: Párizsi Udvar Panzió kép
2. nap  (szombat) Konferencia és kiállítás – helyszín: Amazon Ház Látogató Központ) képSzeptember 2-ig tart nyitva a Budai Várban a Kárpát-medence középkori kályháit és kályhacsempéit bemutató „Szívmelengető középkor” kiállítás a Budapesti Történeti Múzeumban. képJúnius 15-16-án tartottuk a kemenceépítési gyakorlatot a Csalló-közben Halásziban, ahol egy ötkenyeres nyeregkemencét építettek meg a jelentkezők. Az építésről néhány kép itt látható: kép, kép, kép, képMájus 11-15. között a MACSOI-t elnökünk, Nagy András és Szabó Ádám (Szabó Kandalló) képviselte az Európai Kályhásszövetségek Egyesülésének (VEUKO) éves kongresszusán a Fertő-tó mellett, az ausztriai Ruszton.Április 11-15. között 12 tagtársunk állított ki a Construmán.2018. március 2-3-4-én rendeztük a sikeres „Ne tégy rossz fát a tűzre című” első országos cserépkályha- és kandalló kiállítást, a tavaszi kétnapos, 100 fős konferenciánk mellett, a Herman Ottó Intézet Konferencia Központban. A kiállítás képgalériája itt tekinthető meg.2018. március 22-23-án rendezte a 25. évfordulóját ünneplő Kéményjobbítók Országos Szövetsége a jubileumi X. Kéménykonferenciát, amelyen három elismerést kivívó előadással szerepelt ipartestületünk. Képek a konferenciáról: kép, kép2017. szeptember 30-án (szombaton) rendezzük az őszi Népi Kályhás-Kandallós Találkozónkat, a sárospataki várban, a Rákóczi Múzeumban. Minden Szakma- és Társszakmabeli érdeklődőt szeretettel várunk!2017. május 23-24-én és június 15-én a mestervizsgára jelentkezett 7 szakember sikeres vizsgát tett szakmai majd vállalkozói és pedagógiai ismeretekből.2017. május 19-én Szentesen szerveztünk öko-tűztér építési gyakorlatot, amelyen 14 fő vett részt.2017. május 17-19-én ipartestületünket elnökünk és elnökhelyettesünk képviselt a VEUKO (Európai Kályhásszövetségek Egyesülése) idei vándorkongresszusán, Szentpéterváron.2017. április 5-9-ig 12 tagunk állított ki a Construmán.Áprilisban indul a mestervizsga előkészítő szakmai tanfolyam, amit a tavaszi találkozónkon már hirdettünk. A szakmai vizsga május 23-24-én lesz a BKIK-ban. Kérjük az érdekelteket, hogy jelentkezzenek a BKIK Mestervizsga titkárságán!
  


36 fős frankfurti szakmai kirándulásunk út közbeni érdekes megállója volt az észak-ausztriai Szent Flórián kolostor.2017. március 15-17-én (szerdán-csütörtökön) háromnapos szakmai kirándulást tervezünk a BKIK támogatásával Frankfurtba az épületgépészet legnagyobb szakkiállítására, az ISH-ra. Várjuk minden érdeklődő jelentkezését!Közel 100 fő vett részt szakmai találkozónk konferenciáján és kiállításán. Köszönjük minden előadónak és érdeklődőnek a megjelenést!2017. március 3-4én (pénteken-szombaton) rendezzük az idei kétnapos MACSOI Találkozót Budapesten a Holiday Beach Hotelben, Budapesten a Római-parton. Minden Szakma- és Társszakmabeli érdeklődőt szeretettel várunk!2017. február 14-én Szentesen négyrészes TV-interjú készült Ipartestületünk tagjaival a környezetbarát fatüzelésről.2017. Január 25-26-án kisbuszos kirándulást szerveztünk az ausztriai Wels városában megrendezett kályhás – burkolós szakkiállításra.


 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz